‹ Alle specialismen

Plastische chirurgie

Plastische chirurgie is het specialisme dat zich bij uitstek bezighoudt met het herstel van vorm en functie van lichaamsdelen. Herstel is soms nodig omdat de vorm of functie van een lichaamsdeel verstoord is door een aangeboren afwijking of door een ‘verworven’ (niet aangeboren) afwijking zoals een ongeval, infectie of operatie.

Een voorbeeld van een operatie is de reconstructie van een borst, die in verband met borstkanker is geamputeerd. Ook reconstructies van bijvoorbeeld een tong of mondholte bij patiënten die voor kanker in het hoofd-halsgebied zijn geopereerd, worden door plastisch chirurgen uitgevoerd.

Hand- en polschirurgie

Een tweede belangrijk aandachtsgebied van de plastische chirurgie dat zich bezig houdt met herstel van functie is de hand- en polschirurgie. Patiënten met een verworven of aangeboren afwijking van de hand en/of pols kunnen terecht bij de plastische chirurgie.

Kinderplastische chirurgie

Een derde pijler van de plastische chirurgie in het HagaZiekenhuis  is de kinderplastische chirurgie. Kinderen met een aangeboren en/of verworven afwijking, zoals een schisis (hazenlip) worden behandeld in het Juliana Kinderziekenhuis.

Cosmetische chirurgie

En als laatste behoort ook de cosmetische chirurgie, zoals liposculptuur, ooglidcorrecties en borstvergrotingen bij het specialisme van de plastische chirurgie.

Specialisten