‹ Alle specialismen

Maag-, darm- en leverziekten

Het specialisme Maag-Darm-Leverziekten (MDL), of Gastro-enterologie, houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. Naast de maag en de darmen is hierbij te denken aan de slokdarm, de alvleesklier, de lever, de galwegen en het gebied rond de anus.
De afdeling MDL van het HagaZiekenhuis bevindt zich op de locatie Leyweg. De afdeling bestaat uit een in 2016 geheel nieuw opgeleverde polikliniek met endoscopiekamers. Per jaar worden hier ruim 6000 nieuwe patiƫnten gezien en behandeld.

Het team bestaat uit 9 MDL-artsen, die op de poliklinieken nauw samenwerken met circa 50 medewerkers. De belangrijkste verwijzers zijn huisartsen, specialisten van het HagaZiekenhuis ook specialisten uit andere centra voor gespecialiseerde endoscopische behandelingen (geavanceerde endoscopie zoals endoscopische behandeling van vroegcarcinomen en EMR in het colon).

Samenwerking

Doordat de MDL-arts met veel verschillende ziektebeelden en een zeer gevarieerde patiƫntengroep te maken heeft, wordt er nauw samengewerkt met andere specialismen in het ziekenhuis. De meest intensieve samenwerking is met Gastro-intestinale chirurgie, de (Interventie)radiologie en de Interne Geneeskunde. Verder wordt er samengewerkt met onder meer de Klinische Pathologie, Kindergeneeskunde, maar ook met de diverse laboratoria en onderzoeksafdelingen. Dit laatste om een diagnose te kunnen stellen en aandoeningen te behandelen.

Specialisten