‹ Alle specialismen

Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Het werkterrein van de Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurg (MKA-chirurg) bevindt zich op het raakvlak van de tandheelkunde en de geneeskunde. De MKA-chirurg heeft voor aanvang van de specialisatie tot MKA-chirurg de opleidingen tandheelkunde en geneeskunde afgerond.

De MKA-chirurg houdt zich bezig met de diagnostiek en/of operatieve behandeling van afwijkingen die verband houden met het gebit, de kaken, het kaakgewricht, de speekselklieren en het mondslijmvlies, en ook met aangezichtsletsels als gevolg van ongevallen.

Patiënten worden naar de MKA-chirurg verwezen door de tandarts, de orthodontist, de huisarts of medisch specialist. Met de technieken van plaatselijk verdoven en volledige narcose kan een behandeling bij de MKA-chirurg pijnloos verlopen.

Een aantal behandelingen vindt plaats in teamverband zoals: tandwortelimplantaten met de tandarts, tand- en kaakstandafwijkingen met de orthodontist, gespleten lip-, kaak- en gehemelte met het schisisteam, kaakgewrichtsaandoeningen met het kaakgewrichtsteam en kwaadaardige aandoeningen met het oncologieteam.
Er bestaat tevens een nauwe samenwerking met het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van het HagaZiekenhuis.

Predicaat Topkliniek

Voor de behandeling OSAS heeft het HagaZiekenhuis het predicaat Topkliniek ontvangen van de ApneuVereniging.

Specialisten